Consiliere imagine – Brandul personal

Înainte să intrăm în detalii, trebuie să îți spun care e partea rea și care e partea bună în legătură cu brandul personal:

Partea rea e că:

Brandul personal îți este alocat fără a-ți fi cerută permisiunea, pentru că reprezintă felul în care ești perceput de ceilalți, așa că decizia de a avea sau nu un brand personal nu îți aparține.

Partea bună e că:

Dacă ești conștient de existența lui și îi aloci timp, energie și alte resurse îți poate aduce imense beneficii în toate aspectele vieții tale.

Motivul principal pentru care avem nevoie un brand personal puternic este ca să generam încredere. Asta pentru că, omul, de-a lungul existenței lui, a avut nevoie de legarea de relații cu oameni în care avea încredere, supraviețuirea speciei depinzând de asta. Dacă nu am încredere în tine că mă vei avertiza noaptea în caz de pericol, atunci nu voi dormi deloc. Ne simțim mai bine când ne înconjurăm de oameni care au aceleași credințe, valori, principii ca și noi pentru că ne oferă o senzație de siguranță și tocmai de asta trebuie să scoți la lumină felul tău autentic de a fi, pentru că oferă suportul necesar pentru cei din jur și îi ajută să te găsească. Dacă nu găsim dovezi clare, ne legăm de cele mai mici indicii doar pentru a-i găsi pe cei cu care avem ceva în comun și facem asta instinctiv. Sunt convins că nu ești prieten apropiat cu toți oamenii din orașul tău, nicidecum din toată zona sau din toată România, dar când ești peste hotare și să zicem că nu cunoști limba și auzi pe stradă un „No tulai Doamne” imediat se creează o conexiune și intri în vorbă și chiar dacă el e din Cluj și tu din Constanța brusc sunteți cei mai buni prieteni.

Observând acest tipar, trebuie să pui în cea mai bună lumină întregul tău sistem de credințe și valori și primul pas e o imagine bună atât în mediul online cât și offline.

Așadar, branding-ul personal este despre descoperirea și diferențierea fondului ( <– vezi articolul) și despre comunicarea lui prin formă. Cred cu tărie ca cel mai puternic brand pe care ți-l poți crea e generat de tine cel autentic, cu bune și cu rele, cu înțelegerea și valorificarea punctelor tale tari și talentelor tale unice dar și cu acceptarea și asumarea defectelor.

Primul pas e înțelegerea faptului că poți folosi percepția celorlalți asupra ta în avantajul tău. Chiar dacă ai auzit că personalitatea e mai importantă decât aspectul fizic, și susțin acest lucru, dacă nu ai un aspect plăcut se poate să nu primești șansa să îți demonstrezi calitățile, personalitatea plăcută sau mintea ascuțită. Să fim serioși, nimeni nu se îndrăgostește de personalitatea ta la prima vedere. O persoană are nevoie de doar trei secunde pentru a adopta o părere preconcepută și astfel pentru a decide dacă te place sau nu; primul criteriu e aspectul fizic. Toată lumea știe expresia care spune să nu judeci o carte după copertă, dar cu toții o facem instinctiv în primele momente de interacțiune, așa că decât să lupți contra morilor de vânt, e mai bine să folosești informația asta în avantajul tău și să ai grijă de felul în care te prezinți.

Ceea ce mă preocupă pe mine nu este felul în care sunt lucrurile, ci mai degrabă felul în care cred oamenii că sunt lucrurile.”  Epictet

Dacă nu ai un brand personal puternic pleci din start de pe o poziție inferioară atât în interacțiunile din viața personală cât și cea profesională, astfel încât, într-o lume atât de interconectată acesta a devenit o necesitate pentru oricine își dorește să își crească afacerea, să obțină un job mai bun, să obțină atenția presei, să își ducă cariera la un alt nivel sau pur și simplu să lege prietenii noi și de calitate.

 Dacă vrei să afli mai multe despre cum poți începe, scrie-mi un mesaj pe adresa florian.suba@gmail.com și ne vedem la o cafea să vedem împreună care e planul cel mai potrivit care să te ajute să îți construiești cea mai bună variantă a ta.

Propulsat de WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: