FAKE NEWS?

JEFF BEZOS FURĂ LOCURILE DE MUNCĂ ȘI ÎȘI PUNE ÎN LOC ROBOȚII

Încetați să mai fiți niște oi oameni buni! Nu vedeți că din umbră păpușarii fac ce vor ei cu marionetele de noi? Cât să mai îndurăm?!! Cât le mai permitem să ne DICTEZE ce să facem în timp ce ei își urmăresc interesele OCULTE?!! De ce le permitem miliardalior ăstora de carton să ne decidă soarta nouă, oamenilor de rând, când e clar că noi avem puterea pentru că suntem mai mulți, și când suntem uniți nu ne poate dezmembra NOUA ORDINDE MONDIALĂ pe care înceracă să neo impună. Cât timp noi stăm în case pentru că cică așa e bine pentru noi ce face masonul de rang 33 Bezos?! Vă spun eu ce face, deschide magazine alimentare fără nici un angajat, pentru că asta se urmărește, să scape de oamenii de rând și muncitori, și omul ăsta, dacă îl poți numi om, are deschise câteva zeci de magazine în care lucrează exclusiv roboți: ei pun marfa pe raft, ei verifică stocurile, ei, prin senzorii lor verifică ce lipsește de pe raft și îți iau banii direct de pe card fără să fie nevoie să plătești fizic la plecare. Cum își permit să îți ia niște roboți banii de pe card? Dacă te răzgândești? Ce-i cu dictatura asta? Ăștia în doi trei ani au voie să ne împuște dacă de acuma le dăm voie să ne ia banii de pe card! Treziți-vă oameni buni!!! Asta se urmărește la nivel învalt, să scape de oamenii de rînd care muncesc cinstit și să bage în locul lor roboții bogătașilor din America, și Bill Gates și Trump susțin mîrsăvia asta pentru că au interes direct. Oamenii de rând când ajung fără servici unde fac credite? Tot la băncile lor! De unde cumpără medicamente? Tot de la farmaciile lor! Trebuie să deschidem ochii măcar acum în al 12-lea ceas și să facem ceva cât nu e prea târziu!

De ce credeți că sunt toate frizeriile închise la ora asta? Pentru că Jeff Bezos, omul cu avere de 140 de miliarde de $, citiți încă o dată și realizați câti bani are, omul ăsta s-a jurat la vârsta de 23 de ani, în vara lui 1978, că într-o bună zi se va răzbuna pe toate frizeriile din lume după ce un hair-stylist i-a greșit freza și a trebuit să se tundă chel, el rămânând chel încă de atunci. Treziți-vă oameni buni!

Dacă până în punctul ăsta, după ultimul paragraf, nu ți-ai dat seama că e o aberație ce scriu eu aici e grav! Înțelegi acum cât de ușor se poate fabrica o știre falsă îndrugând niște cuvinte cheie care să te atragă, niște date + un inamic comun și de preferat bogat+de neatins ca să poți să îți justifici frica prelungită arătând cu degetul spre cineva?

Suntem mamifere sociale și mereu am căutat și vom căuta răspunsuri simple la întrebări complicate și stresul susținut pe o perioadă lungă de timp nu ne face bine. Când simțim că suntem în pericol dar nu putem să vedem cu ochii noștri pericolul avem două variante la care apelăm: inventăm unul, pe care nu avem cum să-l dovedim dar putem să îl arătăm cu degetul #Yetievinovat sau lovim în cineva intangibil, de preferat foarte bogat #JeffBezosEChelȘiInvidiosPeFrezaMea; facem lucrul ăsta instinctiv, ca să ne dea o stare de confort pe timp de criză, mai ales dacă ea e prelungită și mai ales dacă simțim că suntem în pericol dar nu vedem cu ochii noștri pericolul #virus.

Ce trebuie să înțelegem:

  1. Chiar dacă e greu în perioada asta, trebuie să apelăm la gândirea critică: orice știre auzim, o verificăm din cel puțin trei surse diferite și în care avem încredere, nu luăm de bun orice titlu sau orice articol după o primă impresie!
  2. Orice informație a ajuns la tine prin orice canal de informații nu considera că ăla e adevărul absolut, pentru că dacă deja ai aflat tu, Ionuț din comuna Cuca Măcăii că tot ce se întâmplă e ca să bage microcipuri în pești ca să te asculte serviciile secrete din acvariu și să afle secretele pe care le spui la pescuit, că e știut că acolo se împărtășesc secretele adevărate – în mod clar fie e o poveste inventată pentru like-uri/vizualizări/bani sau dacă a fost un plan să se facă asta îți garantez că nu se mai face dacă până și tu l-ai aflat, are sens?!
  3. Textele fake sunt adesea pline de greșeli gramaticale, le poți depista ușor, dacă arunci o privire mai sus găsești câte vrei.
  4. E ușor să scrii texte care atrag interesul mai ales pe timp de criză, cu un titlu bombă și o poză de interes maxim omul dă click, de asta citești asta, dar dacă tot ai citit până aici, te rog din suflet fă mai mult apel la gândirea critică, trece prin filtrul gândirii tot ce auzi/vezi și abia mai apoi dă-i crezare, nu tot ce zboară se mănâncă!
  5. De multe ori știrea pleacă de la un adevăr ca să-i dea greutate: Jeff Bezos e chel, are o avere de peste 140 miliarde de $ și a încercat un concept de magazin autonom în care nici măcar nu mai e nevoie să scanezi cardul la plecare, la ieșire ți se recunoaște marfa din coș și ți se retrag automat banii pe ea. De la asta până la aberațiile pe care le-am inventat în 3 minute e cale lungă.
  6. Cu respect, Florian Suba, optimist!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Propulsat de WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: