Frustrează-te bookSPOILER – Capitolul 6

 

-Bun! După discuția pe care am avut-o cu John știu cam ce avem de făcut, acum îți explic și ție ca să înțelegi ce urmează să facem.

– Ok, te ascult!

– Ideea e că știu că ai slăbit mult, deci nu mai poți purta vechile tale haine. Acum încap și eu cu tine în cămașa aia, ai suficient material încât poți să îți faci două cămăși din una, dar apreciez totuși că ai încercat să te îmbraci elegant, mă rog, ce înțelegi tu momentan prin elegant.

– Dar unde e problemă că sunt hainele largi? Eu așa mă simt confortabil, nu îmi place să fie hainele strâmte pe mine, mă simt ca într-un corset și asta nu suport.

– Treaba e că hainele trebuie să te facă să te simți confortabil, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie cu 3 numere mai mari. Nu trebuie nici să treci în extrema cealaltă încât să îți iei haine skinny, extra-mulate, pentru că ai arăta execrabil. Dar o cămașă cambrată, o pereche de pantaloni conici, combinația corectă de materiale și culori îți va schimba radical viața și felul în care cei din jur te vor trata. Trebuie să înțelegi că nu ai decât o șansă să faci prima impresie și de multe ori vestimentația îți va oferi mai multe chanses which will allow you to prove that you have other qualities too.

– Stai ce?! Se dezmeticește Paul.

– Te-am pierdut, te uitai prin mine și vorbeam degeaba, am vrut să văd dacă pe engleză ești mai atent și aparent ai fost.

-Stai, scuză-mă, ai dreptate. Doar că  nu cred că hainele contează așa mult pe cât pare că contează când vorbești despre ele și m-am luat cu alte gânduri.

– Dacă aș primi bani de fiecare dată când aud teoria asta aș ajunge foarte bogat. Din experiențele precedente am ajuns să nu mă mai enervez și să mă chinui să îți explic cum și de ce am dreptate și să las primele rezultate să îți demonstreze asta.

– Sunt foarte curios, dar se poate ca eu să fiu excepția care întărește regula.

– Ai fi atunci cam a 7-a excepție din ce îmi aduc aminte până acum. Hai, să lăsăm pălăvrăgeala că avem treabă. Mergem să îți luăm niște haine și să îți schimbăm viața.

– Haha. Sunt curios să îți văd dezamăgirea din ochi când vei vedea că la mine nu va avea niciun impact, pentru că nu cred în magia hainelor. Afirmă Paul ușor arogant.

-Vei vedea! Dă-mi câteva ore! Atunci când te îmbraci corespunzător, oamenii vor presupune din prima clipă că ești o persoană importantă și te vor trata ca atare. Dacă mergi îmbrăcat ca un om al străzii, din nou, te vor trata în consecință. Până de curând majoritatea bărbaților din România erau total dezinteresați de vestimentația lor. Își cumpărau niște haine, de Crăciun și de Paște și le poartau după o singură regulă – care e mai la vedere în dulap, aia aleg. Pe lângă asta, nici mărimea nu reprezenta un interes. În ultima perioadă însă tot mai mulți reprezentanți al sexului puternic au început să dea importanța cuvenită garderobei lor. E esențial să îți alegi materialul potrivit, să combini culorile așa încât efectul vizual să fie plăcut și e foarte important să îți găsești un croitor bun, pentru a putea să îți ajustezi hainele pe măsura ta. Crede-mă, un corp bine definit într-un costum made-to-measure face femeile să întoarcă capul după tine pe stradă. Ăsta e porno pentru femei. – un bărbat de succes care și arată ca un bărbat de succes. Nu bărbatul într-o bucată de latex ce îi acoperă esențialul.

– Haha, bună asta! Trebuie să folosesc și eu replica.

– Dacă ești cel mai bine îmbrăcat bărbat dintr-un grup, nu ai cum să treci neobservat. Așa că trebuie să îți construim o nouă garderobă.

– Te anunț de acum că eu nu am extraordinar de mulți bani.

– Stai liniștit, nu ai nevoie de o avere pentru asta. Și, în plus, nu trebuie să cumpărăm totul acum. Dar vom lua câteva haine ce se potrivesc bine împreună și din care poți face mai multe ținute.

Paul dă din cap și pare să înceapă să înțeleagă explicațiile lui Flo, în timp ce acesta își continuă discursul:

Când ai stil și bun gust transmiți un mesaj: că îți pasă de tine. Gândește-te că noi bărbați judecăm o femeie imediat ce o vedem, după felul în care e îmbrăcată. Ei bine și femeile fac asta, dar o fac mai bine ca noi, așa că trebuie să fii elegant. Consider personal că eleganța e un tot-unitar format din mai multe elemente: bune maniere, zâmbet plăcut, igienă corespunzătoare, atitudine și abia apoi îmbrăcămintea adecvată. Prin bune maniere mă refer la lucruri simple, să spui „te rog” când ai nevoie de ceva, să mulțumești când primești ceva, să oferi respectul tău fiecăruia, indiferent de statutul lui. Gândește-te la respect precum la prezumpția de nevinovăție – până o persoană nu îți demonstrează contrariul, merită să îi oferi respect din oficiu. Un zâmbet alb îți va da de asemenea o notă crescută de eleganță. Igiena este foarte importantă pentru că este unul dintre aspectele ce iese în evidență la prima vedere. Fără o atitudine corespunzătoare celelalte aspecte își cam pierd din valoare, deci trebuie să ai grijă și la asta. Și în cele din urmă vine vestimentația cu care o să te ajut eu ca și cireașa de pe tortul eleganței.

– Perfect, hai că încep să devin interesat, dar încă nu m-ai convins, să știi!

– Vei vedea că după schimbarea prin care urmează să treci, multe uși ce păreau închise ți se vor deschide.

– va urma –

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Propulsat de WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: